HARICOTS VERTS
A L'ANCIENNE
Ingredienten
1 kg sperciebonen (of haricots verts) 12 kleine uitjes,
12 kleine nieuwe worteltjes, 150 gram gerookt spek, 3 soeplepels
crème fraîche, 60 gram boter, 1 soeplepel poedersuiker,
1 klein bosje peterselie, 1 bosje kervel, zout en peper
Bereiding (voorbereiding 30 minuten, kooktijd 30
minuten)
- Ontdraad de boontjes en snij ze ongeveer in dezelfde
lengte. Laat ze gedurende 15 minuten koken in zout water (geen deksel
op de pan, zodat ze mooi groen blijven). Bak het spek in de boter
tot het mooi goud van kleur is en zet het spek apart. Bewaar het
bakvet.
Maak de worteltjes schoon, snij de kleine uitjes - bak deze in kort
het bakvet dat u heeft overgehouden van het spek-bakken. Bespenkel
de uien en de wortels met de suiker en gooi een glas warm water
in het vet - laat het nu koken totdat hetw ater is verdampt. Laat
nu het vet bruin worden terwijl u door de pan roert. De jus caramelliseert
nu een beetje.
- Giet de boontjes af en voeg de de uitjes en
worteltjes toe met het overgebleven vet en de crème fraiche.
Laat het samen in de pan gedurende 5 minuten.
- Leg het spek op een schaal, haak de peterselie
en de kervel, doe de boontjes op de schaal en besprekenkel deze
met de peterselie en de kervel. Eet smakelijk!
|
|